23 Απριλίου 2012

Ιπποκράτειος Διατροφή και ωμοφαγικά γλυκά!


Στις 2 Απριλίου είχα την χαρά να  παρευρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Λιάπη «Ιπποκράτειος Διατροφή» και να φτιάξω τα γλυκά για τον μπουφέ που ακολούθησε μετά. Το βιβλίο το είδα για πρώτη φορά στο σπίτι μιας φίλης μου και φυσικά το δανείστηκα για να το διαβάσω.  Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση είναι ότι ο συγγραφέας είναι μηχανικός (όπως και εγώ!), γεγονός όμως που δεν τον εμποδίζει να ερευνά και να συγγράφει για θέματα υγείας και διατροφής. Έτσι μέσω του βιβλίου του μας συστήνει ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές του μεγάλου 'Ελληνα γιατρού για την πρόληψη και τη θεραπεία μέσω των τροφών, γιατί ως γνωστόν πρέπει ''Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου''.
 Η Ιπποκράτειος διατροφή στηρίζεται στην κατανάλωση ζωντανών, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα.  Το βιβλίο ορίζει και αιτιολογεί με σαφήνεια τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώμε.  Εξηγεί με πιο τρόπο φορτώνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής τοξίνες τον οργανισμό μας και πως δημιουργούνται οι αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις παθήσεις.
Με σύμβουλο αυτό το βιβλίο μπορούμε λοιπόν να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας από τις τοξίνες, να προστατεύσουμε την υγεία μας από αυτοάνοσες  και φλεγμονώδεις παθήσεις, να αδυνατίσουμε, να απαλλαγούμε από πονοκεφάλους, αλλεργίες, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, διαταραχές ύπνου και πόνους των αρθρώσεων.
Διαβάστε λοιπόν το βιβλίο και συνοδεύεστε το με ένα ωμοφαγικό γλυκάκι από τον μπουφέ: macaroons με γεύση μέντα, χαρούπι ή λεμόνι, κρέμα φράουλα από κάσιους συνοδεία goji berry και κρέμα σοκολάτας με αβοκάντο και άρωμα πορτοκαλιού....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου